White Lies? Five Milk Myths Debunked
Last month, a study was called into question for suggesting that chocolate milk could be beneficial for teens recovering from concussions.
Not surprisingly, the study was funded by the dairy industry. For decades, milk marketers have been spreading misleading information about the supposed health benefits of dairy products.
Thanks to these marketing campaigns, milk myths abound in our culture. But science doesn’t support them. Let’s take a look at five common claims about dairy products:
Myth 1: Milk builds strong bones.
The dairy and bone health link is one of the most pervasive milk myths. One large-scale Harvard study followed 72,000 women for two decades and found no evidence that drinking milk can prevent bone fractures or osteoporosis. Another study of more than 96,000 people found that the more milk men consumed as teenagers, the more bone fractures they experience as adults. Similarly, another study found that adolescent girls who consumed the most calcium, mostly in the form of dairy products, were at greater risk for stress fractures than those consuming less calcium.
Myth 2: Drinking milk can help you lose weight.
While advertisers would like you to believe that drinking milk can slim you down, studies consistently show that dairy products offer zero benefits for weight control. One major study even found that dairy products might lead to weight gain. In 2005, the Physicians Committee petitioned the FTC to put an immediate end to the dairy industry’s misleading campaigns about milk and weight control. In response, the government no longer allows advertising campaigns to claim that dairy products lead to weight loss.
Myth 3: Milk is “nature’s perfect food.”
Cow’s milk might be ideal for growing baby cows,
but it’s far from a perfect food for humans. More than 60 percent of people are lactose intolerant, which can lead to uncomfortable symptoms like cramping, diarrhea, and bloating. Regular consumption of dairy products has also been linked to prostate cancer, lung cancer, breast cancer, and ovarian cancer.
Myth 4: Kids need milk to be healthy.
After babies are weaned from breast milk or formula, they do not need any type of milk to be healthy. Milk consumption during childhood has even been linked to colic and type 1 diabetes. Another study found no evidence that low-fat milk plays any role in preventing childhood obesity.
Myth 5: Milk is heart-healthy.
Milk and other dairy products are the top sources of artery-clogging saturated fat in the American diet. Milk products also contain dietary cholesterol. Diets high in fat, saturated fat, and cholesterol increase the risk of heart disease, which remains America’s top killer.
(번역: Vegbox.kr )
지난달 (2016년 1월) 한 연구가 초코렛 우유가 십대청소년의 뇌진탕 회복에 좋다는
연구 결과가 나왔던거 기억하시나요?
놀랍지 않게도, 그 연구는 유제품 업체가 지원하여 이루어진 연구라고 밝혀졌지요.
수십년간, 유제품 시장은 사실이 아닌 정보를 전파하고 우유가 몸에 건강에 유익하다고 말해왔지요.
그런 사실이 아닌 정보를 선전한 덕택에 우유는 우리 문화에 깊히 뿌리 내렸습니다.
하지만 과학자들은 그에 동의하지 않습니다.
이제 유제품 산업이 전파하는 5가지 주장을 하나 하나 살펴 볼까요:
미신1: 우유는 뼈를 튼튼하게 한다.
유제품과 뼈건강은 가장 심각한 미신입니다.
하버드대 연구에 따르면 7만2천명의 여성을 대상으로 20년간 관찰한 결과,
우유를 먹는 것이 골다공증이나 골절위험에 전혀 도움이 되지 않는 것이 증명 되었습니다.
또 다른 9만6천명을 대상으로 한 연구는,
10대 아동일때 우유를 많이 마실 수록, 어른이 되고나서 골절위험이 더욱 커지는 인과관계를 찾아 내었습니다.
비슷한 다른 연구가 있는데요.
청소년기에 유제품으로 칼슘의 대부분을 섭취한 여성들은 칼슘을 적게 섭취한 여성들에 비해
압박골절(뼈를 자주써서 일어나는 골절) 의 위험이 매우 높았습니다.
미신2: 우유가 체중감량에 도움이 된다.
광고주들은 당신이 우유를 마시면 날씬해 진다고 믿게 만들고 싶어하지만,
연구결과는 끊임없이 유제품들이 체중조절에 도움이 되는 것은 0 라고 증명하고 있습니다.
한 대규모 연구결과에서는 유제품들이 체중을 증가 시킬 수 있다고 합니다.
2005년 의사위원회는 미연방통상위원회FTC에 유제품의 체중조절에 대한 허위광고를 중단하게 할것에 대한 청원을 제출했습니다.
그 결과, 정부는 우유가 다이어트 식품이라 선전하는 것을 금지했지요.
우유의 미신3: 자연이 선사한 완전식품
소의 우유는 송아지를 기르는데 이상적일 수 있지만, 인간의 몸에 작용하는 바는 완벽과는 거리가 멀답니다.
인류의 60%이상이 유당불내증을 가지고 있습니다. 즉, 우유를 마시면 소화불량, 설사, 가스 등이 생기는 사람들 입니다.
우유를 정기적으로 섭취하는 사람들은 고환암, 폐암, 유방암, 난소암에 걸릴 확율이 높습니다.
우유의 미신4: 아이들은 건강을 위해 우유를 마셔야 한다.
아기들이 모유 또는 분유를 마실 시기가 지난 후부터는, 어떠한 종류의 우유도 건강에 도움이 되지 않습니다.
어린시기에 우유를 마시면 1형당뇨병에 걸릴 위험이 커집니다.
또 다른 연구는, 저지방 우유가 유아비만 예방에 전혀 도움이 되지 않는다고 말합니다.
우유의 미신5: 우유는 심장건강에 좋다.
우유와 다른 유제품들은 미국인들의 식단에서 혈관 폐쇄증을 일으키는 포화지방의 주된 공급원입니다.
유제품들에는 콜레스테롤이 들어 있습니다. ( 일반 치즈는 50-70%가 유지방 즉 동물성 포화지방입니다.)
포화지방과 콜레스테롤을 많이 섭취하면 심장질환의 위험이 더욱 커집니다.
이것이 미국인 사망율의 제1 요인입니다. (번역주: 한국도 질병으로 인한 사망원인 1위 동일)
'낯설은 아쉬움' 카테고리의 다른 글
나의 버킷리스트_정호승 (0) | 2021.07.01 |
---|---|
나는 정말 건강을 확신하는가?_임동규[출처 : 내 몸이 최고의 의사다] (0) | 2021.06.16 |
차를 마시는 최상의 방법_책 '어떤 행복'에서. (0) | 2021.03.24 |
자라와 고니_문태준 산문집 (0) | 2021.03.06 |
비우고 낮추면... (0) | 2020.12.28 |